top of page

Afhalen Startnummer met Mylaps Bibtag
Je kunt je startnummer afhalen op zaterdag 2 september van 11.00 tot 15.00 uur in de kantine van AV ATOS (voorkeur). Op de wedstrijddag kun je vanaf 09.00 uur in sporthal Elzenhagen (nabij onze atletiekbaan) je startnummer afhalen. Wij gebruiken dit jaar de nieuwe sporthal naast de atletiekbaan en niet zoals gebruikelijk de sporthal aan de scheurleerweg.
Kom op tijd om lange wachttijden te voorkomen en het liefst op zaterdag.
Voor deelnemers die zich hebben ingeschreven via een sponsor en genodigden ligt het startnummer klaar in de kantine van AV ATOS bij het wedstrijdsecretariaat.

Locatie van de nieuwe sporthal is te vinden via deze QR code:

 


 


Bereikbaarheid / Parkeren
De 30 van Amsterdam Noord vindt plaats op het terrein van AV-ATOS. Het adres is Elzenhagenpad 1, 1025 WL Amsterdam.
Wanneer je met de auto komt is parkeren langs de atletiekbaan niet wenselijk vanwege beperkte ruimte en ons parcours. In de naaste omgeving bij het Stadsdeelkantoor Noord en het winkelcentrum Buikslotermeerplein is voldoende parkeergelegenheid aanwezig. Vanaf deze parkeerplaatsen loop je in 5 a 10 minuten naar de locatie. 
Het Sportpark is met het OV bereikbaar vanaf Amsterdam Centraal met de Noord-Zuid metrolijn 52 richting Noord. Het metrostation Noord ligt op 10 minuten wandelen van de locatie.
Uitgebreide informatie over de bereikbaarheid van Sportpark Elzenhagen en parkeren vind je op www.30vanamsterdamnoord.nl.

 


Omkleden
De kleedkamers zijn in de nieuwe sporthal Elzenhagen. Er zijn zowel bij de heren als de dames douches beschikbaar Er staan op en bij het ATOS-terrein toiletten voor dames en heren. 

 


Van afstand veranderen
Het is helaas niet mogelijk om op de wedstrijddag van loopafstand te veranderen. Loop je toch een andere afstand, dan kom je dit dan direct na afloop melden anders word je in 1e instantie niet in de uitslag opgenomen. Je kunt eventueel wel je tijd opvragen. Na 3 weken word je alsnog aan de uitslag toegevoegd. Dit wordt gedaan om de prijzenverdeling niet te beïnvloeden. 

 


Startnummers
De startnummers mogen niet gevouwen worden en moeten goed zichtbaar op de borst worden gedragen. Het vouwen van het startnummer kan de goede werking van de Bibtag belemmeren.


Start 
De start voor elke afstand vindt plaats aan de overkant van de baan!

• Start 30 km om 11:00 , is tegen de gebruikelijke looprichting op de baan in (met de klok mee) en gaat na ongeveer 250m de baan af.
• Start 21 km om 11:30 , is tegen de gebruikelijke looprichting op de baan (met de klok mee) en na ongeveer 650m (1 ronde +250m) de baan af. 
• Start 10 km om 11.40, is tegen de gebruikelijke looprichting op de baan in (met de klok mee) en gaat na ongeveer 250m de baan af.Pacers
Onze pacers zijn makkelijk te herkennen aan het fluorescerend hesje of het speciale T-shirt met aan de achterkant het tempo wat ze gaan lopen. Wegens plotselinge afzeggingen is het mogelijk dat er geen pacers zijn op de vooraf aangekondigde snelheid. Bij voorbaat onze excuses hiervoor.
Tip: Ben je in voorbereiding voor de marathon en je gaat met onze pacers meelopen, ga dan mee met de pacer die 15-30 seconden langzamer per km loopt dan je marathontempo. 

 


Parcours / Verzorging
Het parcours bestaat voor elke afstand uit 1 ronde.
Bij de 30 km staat op de 15 km een tijdklok en is er een MYLAPS tijdregistratie. Elke km is aangegeven door een bord. De verzorgingsposten staan ongeveer op elke 5km. Probeer zo veel mogelijk de bekertjes en sponsen in of bij de vuilcontainers te gooien. De route gaat door een natuurgebied waar wij te gast zijn.
Bij de 21 km staan de verzorgingsposten ongeveer op elke 5 km. De km borden onderweg zijn uitsluitend voor de 30 km.
Bij de 10 km is er een verzorgingspost op ongeveer 5 km. De km borden onderweg zijn uitsluitend voor de 30km.

De sportdrank wordt ook dit jaar verzorgd door onze sponsor TORQ.

De deelnemers dienen zich te houden aan de Wegenverkeerswet. Dit houdt o.a. in dat de deelnemers daar waar een fiets-voetpad ligt, van deze paden gebruik moetenmaken. Houd op de smalle wegen zo veel mogelijk rechts, zodat snellere lopers links kunnen passeren. Zo kan iedereen op zijn eigen tempo kan blijven lopen. Je loopt op de openbare weg, onze verkeersregelaars en aanwezige politie zullen je zo veel mogelijk ruim baan geven, maar blijf altijd opletten. Onverlaten zijn overal te vinden.

Het parcours van de 30 km is gemeten door de Atletiekunie. Er kunnen dus records worden gelopen. Als je een poging wilt ondernemen om een Nederlands record aan te vallen laat ons dat dan weten.

Voor en na de loop is er in de sporthal een massageteam aanwezig, Na de loop hebben de 30 km lopers voorrang.

 


Prijsuitreiking 30 km wedstrijd
De prijsuitreiking voor de 30 km wedstrijd zal om ca. 13.45 uur plaats vinden.

Bij alle categorieën in de 30 km Atletiekunie wedstrijdloop wordt het volgende prijzenschema gehanteerd:
- 1 prijs bij minder dan 5 deelnemers.
- 2 prijzen bij 5 - 10 deelnemers.
- 3 prijzen bij meer dan 10 deelnemers.

De prijzen worden niet nagestuurd

 


Herinnering
Iedereen krijgt na afloop een mooie herinneringsmedaille.

 


Extra prijzen
De winkels RUNX ZAANDAM en RUNX HAARLEM hebben cadeaubonnen beschikbaar gesteld voor de prestatielopers. Het prijzenschema is als volgt:
30 km prestatieloop (M/V): 10 bonnen voor de nummers: 10, 30, 60, 90, 120, 150, 180, 210, 240, 270
21 km prestatieloop (M/V): 10 bonnen voor de nummers: 10, 20, 30, 40, 50, 60, 70, 80, 90, 100
10 km prestatieloop (M/V): 10 bonnen voor de nummers: 10, 20, 30, 40, 50, 60, 70, 80, 90, 100
Deze prijzen worden een week na het evenement nagestuurd.

 


Tijdslimiet
Er is een tijdslimiet van 4 uur voor de 30 km. De doorkomst op het 10 km punt moet voor 12.20 uur zijn en op het 20 km punt voor 13.40 uur. Je wordt uit de wedstrijd- of prestatieloop genomen als je niet aan deze limiet voldoet. De posten worden na deze tijdstippen verlaten.

 


EHBO en Uitvallers
Onderweg zijn er drie mobiele en één vaste EHBO post. Meld je daar als je verzorging nodig hebt. Bij de finish is ook een vast EHBO post aanwezig. Als je niet verder kunt, meld je dan bij de eerst volgende post of bel het Rode Kruis nummer achterop je startnummer. Er wordt dan een bezemwagen ingezet. Deze wagen brengt je terug naar het complex van AV ATOS. Al naargelang de drukte en urgentie kan dit soms even duren.

 


Goede Doel
Alle voor-inschrijvers die hebben bijgedragen aan het goede doel, worden namens AV ATOS zeer hartelijk bedankt. Het totale bedrag wordt op de wedstrijddag bekend gemaakt.

 


Uitslagen
De uitslagen worden zo snel mogelijk op Internet geplaatst. Kijk hiervoor op www.uitslagen.nl of op www.30vanamsterdamnoord.nl. Een fotoselectie zal op de website www.30vanamsterdamnoord.nl en op onze Facebook pagina komen te staan.

 


Aansprakelijkheid
Deelname aan één van de afstanden van de 30 van Amsterdam Noord is op eigen risico en voor eigen verantwoordelijkheid. De organisatie is niet verantwoordelijk wanneer het evenement door overmacht afgelast moet worden. De inschrijving is strikt persoonlijk en niet overdraagbaar. Inschrijfgelden worden bij annuleren door de deelnemer niet terugbetaald.

 

QR code lokatie sporthal.png

ZONDAG

8
SEPTEMBER

2024

 
bottom of page