Goede Doel: 'Stichting Florakokjes'

 

 

Zoals elk jaar steunt de '30 van Amsterdam Noord' een goed doel. Dit jaar hebben wij gekozen voor de Stichting Florakokjes.

 

Veel gezinnen met kinderen in Amsterdam-Noord leven onder het minimum inkomen of hebben een bijstandsuitkering. Stichting Florakokjes, een initiatief van Esmeralda Jongmans, is voor kinderen in de leeftijd van 2 t/m 14 jaar uit Floradorp. Tijdens de Florakokjes dag leert een groep van 35 kinderen met minimale producten een gezonde maaltijd te bereiden wat ze weer kunnen leren aan hun ouders. De kinderen krijgen op zaterdag 2 gezonde maaltijden.

 

Daarnaast biedt de Stichting Florakokjes creativiteit, cultuur in de vorm van musea, artis, kinderboerderij, sport, spel en sociale omgang .Door deze uitstapjes kunnen kinderen dingen ervaren wat normaal niet voor ze is weggelegd.

 

De meeste gezinnen hebben geen mogelijkheid om echt op vakantie te gaan, 1 x per jaar gaan ze kamperen in het Noorderpark op de buurtcamping. Ook wordt er bijles en huiswerkklas gegeven aan de kinderen.

 

Het doel is de kinderen een veilige en vertrouwde plek te bieden, waar zij de nodige zorg en aandacht krijgen, dit alles onder begeleiding van 8 vrijwilligers.

 

Voor meer informatie: www.flora-kokjes.nl

 

 


ZONDAG

4
SEPTEMBER

2022